Haber / Hacımba: “Sohum Havalimanı’nın Açılması İçin ICAO’ya Başvurduk, Yanıttan Umutluyuz””
14:10 28 August 2014

Rus ITAR-TASS Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Abhazya Cumhuriyeti Seçilmiş Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Sohum Havaalanı’nın ulaşıma açılması için Rus yetkililerle görüştüklerini, Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu’na da başvuruda bulunduklarını, cevabın olumlu olacağını düşündüklerini bildirdi.

Havayolunun açılmasının yanısıra Transkafkasya Otoyolu’nun hızla inşa edilmesi ve bölgedeki demiryolu şebekesinin geliştirilmesi için ilgili taraflara çağrı yapan Hacımba ayrıca Abhazya’da dört mevsim turizm hizmeti verebilecek bir sektör yaratmayı hedeflediklerini bu nedenle de Abhazya’ya turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara tüm kapıların açık olduğunu belirtti.

Tarım sektöründe de atılım yapmak istediklerini söyleyen Hacımba özellikle çevre dostu organik tarım ürünleri üretip, Rusya’ya ihraç etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Enerji konusuna da değinen Hacımba Abhazya’nın hidrolik potansiyelinin yüksek olduğunu ama mevcut tesislerin onarılması için 5 milyar ruble mali kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ekledi. Hacımba son olarak Moskova ziyareti esnasında Rus yatırımlarını Abhazya’ya çekmek için çeşitli temaslarda bulunmayı umduklarını söyledi.

altinpost.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar