Haber / 23 Nisan Şenliklerinde ’Abhazya’ krizi
11:02 3 April 2013

TRT’nin bu yıl düzenleyeceği 35.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’nde,katılımcı ülkelerin arasına Türkiye’ninresmen tanımadığı Abhazya Cumhuriyeti’ninadının konması karmaşaya neden oldu.

Çerkesler TRT’ye tepki gösteriyor

Abhazya 23 Nisan şenliklerine katılmıyor

Ankara Abhaz Kültür Derneği, Bugün CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamında biraraya geldi. Gürcistan’dan gelen dolaylıuyarı üzerine katılımcı ülkeler listesinde yeralan “Abhazya” isminin “Abhazya ÖzerkCumhuriyeti- Gürcistan” olarakdeğiştirildiğini belirten dernek yetkilileri, Abhazya’nın bu durum nedeniyle katılımdanvazgeçme noktasında olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu’na bu konudaki rahatsızlıklarınıdile getirdi.
Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili görevlendirdiği CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, BaşbakanYardımcısı Bülent Arınç’la görüştü ve bu konuda diplomatik bir orta yol bulunmasına kararverildi. Arınç’ın, bu konuyla ilgili TRT yetkililerinin yurtdışında bulunduğunu söylediği, birkaçgün içinde TRT Genel Müdürü ile görüşerek ortak bir formül bulunabileceğini ifade ettiği kaydedildi.

Ankara Abhaz Derneği yönetiminin bu konudaki taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu ise CHP’nin tüm halklar arasında dostluk ve kardeşliği savunduğunu bildirdi.
GÜRCİSTAN’IN BASKISI LİSTEYİ DEĞİŞTİRDİ
TRT, 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’nde, katılımcı ülkelerin arasında Abhazya’nın ismine ve bayrağına da yer verdi. Ancak “Gürcistan ve Türkiye İlişkileri Genç TürkologlarBirliği” tarafından TRT’ye yapılan uyarı üzerine, TRT bu kez listedeki Abhazya Cumhuriyeti’ninadını “Abhazya Özerk Cumhuriyeti-Gürcistan” olarak değiştirdi.
SONUNDA ABHAZYA TAMAMEN LİSTEDEN ÇIKTI
TRT gelişmelerin ardından ismini değiştirdiği Abhazya’nın ismini de bayrağını da listedençıkardı.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar