Halk az bir özgür kalınca, kendisine yakın olanı sever.
Hasan Ali Akleh, 26 Ocak 2011 günü rejimi protesto etmek için kendini yakar.
6 Mart ta çoğunluğu Seyidi soyundan (Ehli – Beytin torunlarından) oluşan Dera Şehrinde çocuklar ‘Halk, düzenin yıkılmasını istiyor’ diye okulda bir duvar yazısı yazar, çocuklar tutuklanır. Dera şehri şeyhi, yanında ileri gelenlerle birlikte emniyete gider, çocukların serbest bırakılmasını ister ve hakaretlerle kovulur. Esed’in kuzeni Şeyh’e; ‘O çocukları unutun der, gidin yeni çocuklar yapın, yapamıyorsanız karılarınızı getirin, biz yaparız.’
Şeyhlerinin hakarete uğraması ve çocukların bırakılmaması halkın tepkisine yol açar. 15 Martta, bin kişilik bir gurubun yaptığı sivil gösteri kanla bastırılır. İsyanın fitili ateşlenmiştir. Gazap Günü olarak anılır o gün.
6 Şubat’ta Erdoğan reform çağrısında bulunur. 9 Ağostos’da Davutoğlu Esed’le 6 saat süren bir görüşme yapar. Esed Reform sözü verir. Tutmaz. Yüz yüze son görüşmedir bu.
Esed, Lazkiye liman meydanında toplanmış protestocu ahalinin üzerine gemileri yanaştırıp top ateşine tutar. Halkını top ateşine tutan ilk liderdir.
Erdoğan 21 Eylül günü ilişkileri askıya alır ve BM yaptırımlarına katılacağını açıklar. Önce kurmaya çalıştığı ve bir zaman sürdürebildiği iyi ilişkileri bitirmiştir. Türkiye’nin aydınları çok kötü bir sınav verir bu dönem. Gizli Esed’ci çıkar çoğu.
………….
Daha önce, Esed’le iyi ilişkiler kurmuş olan Erdoğan, Türkiye’de kıskançlıkla eleştirilir. Bu eleştirileri yapan kesim, Erdoğan bu ilişkileri bitirince, bu sefer ağır başka tür eleştirilerle çıkar meydana. Hüsni Mahalli’den Cengiz Çandar’a ve arada Arap âlemini hiç bilmeyen kim varsa artık. Kürtlerin bir kısmı da Rojava bahanesiyle katılır bu koroya. Apo müdahil olur – susarlar. Rojova Kürtleri Esed’in yanında yer alır çünkü.
‘Türkiye’nin Suriye politikası yanlış’ başlıklı bir dünya yazı. Türkiye mazluma kucak açıyor oysa o zaman, yaptığı bu. Birde bir zaman sonra muhalefeti destekliyor.
Kılıçdaroğlu Baas’cı kesiliyor ki normal bir durum.
…………..
Şimdi de,Erdoğan’ın Esed’e itirazını bütün etik değerleri yere sererek, ülkeyi teröre destek veren devlet statüsüne sokmaya hevesli bir zevat, terörizme destek olarak değerlendirip BM’ye ihbar etme peşine düştü. Seçilme umutlarını hepten yitirmişler anlaşılan.
Abhazya savaşı sırasında bir miktar para toplanmış Abhazya’ya bir şekilde ulaştırılmış idi. Onlar da o parayla ‘dolma kalem’ almışlardı. Teröre destek vermişiz demek biz. Biz ve bu ülke.
………….
Yasin El Kadı isminde, Suudi iktidarına damat olacak kadar yakın, Chicago’da eğitim görmüş bir mimar, 11 Eylül saldırıları ardından ABD tarafından terörist listesine alındı. İki suçu vardı özet olarak, biri Bosnalı Müslümanlara diğeri de Batı Şeria da seçilip iktidar olmuş Hamas’a maddi yardımda bulunmuştu. E öyleyse El – Kaide’yi de desteklemiş olabilirdi. Yasin El kadı 2007’den itibaren birçok ülkede aklanıp terörist listesinden çıkarıldı. Sonra, Eylül 2010’da Amerika’da bütün davalardan beraat etti. Ama öyle anlaşılıyor ki Türkiye’de Can Dündar benzeri bir kesim, bile bile onu o listede göstermekte kararlı.
Tabi mesele Yasin El Kadı falan değil. Onunla ilişki kurmuş olan Erdoğan ve ailesi. El kadı teröristtir, e öyleyse Erdoğan’da terörist. Ve böylece Türkiye teröre destek veren ülke olacak. Gelsin yaptırımlar.
Erdoğan’ın teröristliğine halkın inanacağından ümidi kesmiş olacaklar ki emperyallere ihbarda bulunuyorlar. İçerden umut yok – umut dışarıda.
Bu karalamalar bir işe yarar mı bilmiyorum, varsa bir fikri olan insanlığa dair, onu söylemeli hafiyeliği bırakıp. Halk az bir özgür kalınca, kendisine yakın olanı sever.
Muhalefet bence bunu denesin. Kürtlere baksın, Jurnalciliği bıraksın.
CARI.
Ağzınıza sağlık.
Bunların amacı Eset,Esat her neyse onunla aynı.
Ülkenin yönetimini kendi halkının, milyonarcasının katline olsa da ellerinde tutmaktır.
Şahsi çıkarları dışında savundukları halk lehine en küçük bir değerleri yoktur.
RTE esed demeye başladıberi yazarda esed diye yazdi. RTE vazgecince yazar da birakacak.